fbpx

Edipsos, Grecia

Pachet Turistic 2019

6 zile în Grecia și Statiunea Edipsos (13/07)

Edipsos, Grecia

PELERINAJ 6 zile (13.07-18.07) cu plecare din Piatra Neamț și București ...alte plecări

Relaxare, Răsfăț, Wellness, Vindecare și Ape Revitalizante în Stațiunea balneară Edipsos, Evia

Băile de la Edipsos din nordul Evciei au atras mii de vizitatori. Împărați precum Hadrian, Marcus Aurelius și Constantin cel Mare au venit în acest mic oraș din Evia pentru a fi vindecați de apele sale. Aristotel însuși a încercat să descopere secretul puterilor lor terapeutice. Celebrități mai recente, care au vizitat mult timp bazinele, precum Onassis, Callas, Greta Garbo, Omar Sharif, plus nenumărați politicieni greci, magnați, industrialiști și artiști. De ce să nu vă faceți o baie? Nu trebuie să fiți VIP pentru a vă bucura de avantajele izvoarelor.

Ce să faci în Edipsos

Spune la revedere la stres
Acesta este locul în care veți spune la revedere de la stres. Vă veți simți întinerit, claritatea mentală va fi restaurată și veți pleca cu o strălucire în ochi. Acest spa holistic din Evia conține mai mult de 80 de izvoare cu temperaturi variate într-o locație în care vegetația luxuriantă crește până la mare. La numeroasele sale centre de hidroterapie publice și private și în bazinele hotelurilor din oraș, mulți au descoperit o ușurare a bolilor cronice. Puteți alege apă de mare sau apă minerală, băi de nămol, masaje sau pur și simplu, puteți să vă scăldați în mare.

Un cadou de la zei

Proprietățile terapeutice ale acestor ape au fost o sursă de inspirație pentru mitologie. Un mit grecesc antic spune că zeița Athena la rugat pe fratele său Hephaestus să creeze izvoarele Aidipsos, astfel încât eroul ei preferat Hercules să se poată odihni aici după fiecare sarcină. De asemenea, se spune că zeița Hera ia sfătuit pe Deucalion și pe Pyrrha să se ducă în apele calde, pentru a produce copii buni și sănătoși. Curând după aceea, Pyrrha a dat naștere lui Hellen, progenitorul mitologic al elenilor.

Edipsos: o călătorie înapoi la „Belle Epoque”

O plimbare liniștită de-a lungul malului mării, la Loutra Edipsos, vă va duce direct la începutul secolului trecut. Impunerea arhitecturii perioadei este în jurul tău. Această clădire roșie adâncă, vechiul centru de hidroterapie Agioi Anargyroi din inima orașului, este o lucrare a lui Ziller, arhitectul celebrității din secolul al XIX-lea.

Sport și alte activități, atât de mult de făcut

Unele activități sunt legate de apă, cum ar fi scufundări de la Centrul de scufundări Edipsos și pescuit, dar vă puteți îmbunătăți bunăstarea prin drumeții și ciclism montan aici, în inima regiunii Evia.

O primire de la Kastalian

Pe măsură ce intrați din Loutra Edipsos din sud, Kastalia este prima clădire care vă salută.

Ați selectat data de plecare: 13.07-18.07 (6 zile)! Mai sunt disponibile și alte plecări, tot din Piatra Neamț și București:

Excursia se realizeaza cu un grup minim de 45 de persoane.
Pentru un grup mai mic de 45 de persoane se va percepe un supliment de 10 euro/pers.;
in cazul unui grup mai mic de 35 de persoane pretul se recalculeaza. Retarifarea se va achita doar in caz de nevoie, in ultimele 5 zile inainte de plecare, chiar daca inscrierea s-a facut la tarif promotional. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programului in cazul in care acest lucru este absolut necesar.
La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Servicii INCLUSE

transport cu autocar 4* (aer conditionat, tv, video);
traversările cu ferry-boat-ul;
5 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 3* în camera duble si triple;
ghid însotitor;
taxa hoteriera 0.75 €/ pers/ noapte cazare (3,75 €).

Servicii NEINCLUSE

intrările la obiectivele turistice (Manastirile de la Meteore: 3 € de Manastire);
asigurarea medicala;
excursiile optionale.
la ora 1:30 și din București la ora 6:30 pe traseul Giurgiu- Ruse – Sofia și vom vizita Alexander Nevski și Biserica Sf. Sofia. Ne continuăm drumul spre Kulata - Promahonas - Sidirokastro. Cazare în Sidirokastro.
Mic dejun. Vizitarea orașului Tesalonic cu oprire la Biserica Sf. Dimitrie, Mănăstirea Sf. Teodora, Biserica Sf. Sofia, Catedrala Mitropolitană Sf. Grigore Palama, Arcul lui Galerius și Turnul Alb – simbolul orașului. Continuarea drumului apoi spre Kalambaka. Timp liber pentru cumpărături. Cazare in Kalambaka.
Mic dejun. Vizitarea Complexului Monahal de la Meteore și Fabrica de Icoane Bizantine. Se continuă traseul spre insula Eghina - traversare cu ferryboat-ul. Cazare în insula Eghina.
Mic dejun. Zi de odihnă și de relaxare în stațiunea balneoclimaterică Edipsos. Loutra Edipsos este cea mai mare stațiune de băi termale din Evia: 80 din cele 752 de izvoare termale ale ţării se află aici. Proprietăţile curative ale izvoarelor termale din Edipsos au fost cunoscute încă din antichitate şi mai de mult, din vremurile mitice. Cazare în Edipsos.
Mic dejun. După care vom merge la Biserica din satul Prokopie unde se află moaștele Sf. Ioan Rusul, apoi vizitarea Mănăstirii Cuv. David Bătrănul. Traversare cu ferryboat-ul și oprire în apropierea orașului Volos la Mănăstirea Kato Xenia, unde se află o parte din Brâul Maicii Domnului. Cazare în Paralia Katerini.
Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Dyonisos – situată la poalele Muntelui Olimp. Sosire în țară în funcție de trafic și de formalitățile vamale.
Durată: 6 zile (13.07-18.07)
Grup de persoane: 45
Locație: Grecia
Evaluare: