fbpx

Dubrovnik, Croatia

Pachet Turistic 2019

Circuit Croația – Perlele Adriaticii (06/10)

Dubrovnik, Croatia

CIRCUIT 8 zile (06.10-13.10) cu plecare din București ...alte plecări

Ați selectat data de plecare: 06.10-13.10 (8 zile)! Mai sunt disponibile și alte plecări, tot din București:

Excursia se realizeaza cu un grup minim de 40 de persoane.
Pentru 30-39 persoane la tariful initial se adauga: 30 euro. Anularea excursiei datorata nerealizarii grupului minim de 30 persoane implica informarea turistului cu 15 zile inaintea plecarii. Retarifarea se va achita doar in caz de nevoie, in ultimele 5 zile inainte de plecare, chiar daca inscrierea s-a facut la tarif promotional. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programului in cazul in care acest lucru este absolut necesar. La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Servicii INCLUSE

transport cu autocar 3*(aer conditionat);
BONUS : excursie in zona Plitvice, se viziteaza (3 ore) Parcul National;
7 nopti cazare hotel de 2*, 3*;
7 mic dejun;
ghid insotitor.

Servicii NEINCLUSE

(APROXIMATIV 10 €/ PERS. CINA PE SEARA);
serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.
Ne îmbarcăm la ora 06.00 din București și plecăm pe ruta Craiova – Drobeta Turnu Severin. Traversăm Dunărea la Porțile de Fier pe malul sârbesc și vizităm Cetatea Golubat. Seara ajungem în Belgrad-tur panoramic. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Prințesei Ljubica, artera pietonală Kneaz Mihaljov. Cazare.
Mic dejun. Vizităm Parcului Durmitor și Canionul de pe râul Tara. Parcul Național Durmitor se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1980, împreună cu râurile Tara, Draga și Susica, ale căror canioane brăzdează rezervația. Pornim spre Podgorica unde se face un tur panoramic, apoi spre Cetinje – capitala istorică a Muntenegrului. Cazare.
Mic dejun. Vizita în Cetinje. Ne oprim la Mănăstirea construită în 1484 și la Palatul Regelui Nicolae, apoi ne plimbăm pe korzo, o zonă pietonală animată de artiști, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reședința prezidențială, Biserica Ćipur ridicată în 1701 ce păstrează moaștele Sf. Ioan Botezătorul și o bucată din Crucea Sfântă. Următorul nostru “obiectiv” este Fiordul Kotor, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979. Orașul Kotor a fost fortăreața navală venețiană între secolele XV-XVIII. Plecăm la drum spre Dubrovnik, “Perla Adriaticii”, Palatele superbe, capelele renascentiste, clădiri venețiene și vile elegante cu influențe baroce străjuiesc străduțele pavate cu piatră cubică. Ne oprim la Biserica Franciscană cu cea mai veche farmacie din lume, fortăreața Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principală artera pietonală din cetate, și vedem: Biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palat Sponza, Turnul cu Ceas, Biserica Sf. Vasile, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi și Fortăreața Ravelin. Admirăm Catedrala din Dubrovnik, o impresionantă bazilică barocă a cărei reconstrucție ar fi fost finanțată de regele cruciat Richard Inimă de Leu. Plecăm din Dubrovnik spre hotelul din zona Split.
Mic dejun. Vizităm localitatea Split, o adevărată nestemată la malul mării, un amestec spectaculos de vechi și nou, de clădiri istorice unice, cu plaje cosmopolite și o peninsulă împădurită numită “Marjan”. Ne îndreptăm pașii spre inima orașului vechi unde se află cetatea antică și fortificațiile vechiului palat român – Palatul Dioclețian, vizităm Catedrala cu faimosul turn cu clopot Templul lui Jupiter. Următoarea oprire va fi în Trogir, „orasul-muzeu” și sit UNESCO. Catedrala Sf. Laurențiu, Turnul cu Ceas și Loggia, Palatul Primăriei-Rectorului sau Palatului Ducelui, Fortăreața Kamerlengo, Turnul Sf. Marcu. Ne îndreptăm spre Zadar, pentru un tur pietonal în centrul istoric unde vizităm și Catedrala Sf. Anastasia din secolul al XIII-lea ce se mîndrește cu o orgă de lumini, precum și o “orga muzicala” activată de puterea valurilor, ambele unicat în Europa. Cazare în zona Plitvice.
Mic dejun. Pornim spre Parcul National Plitvice inscris pe lista Patrimoniului UNESCO,apoi parasim Dalmatia si ne indreptam spre Istria iar prima oprire va fi Rijeka. Dupa Rijeka, ne oprim si in frumosul orasel Pola. Este cel mai vechi si cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Cazare in zona Buzet.
Mic dejun. Pornim spre Parcul National Plitvice inscris pe lista Patrimoniului UNESCO,apoi parasim Dalmatia si ne indreptam spre Istria iar prima oprire va fi Rijeka. Dupa Rijeka, ne oprim si in frumosul orasel Pola. Este cel mai vechi si cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Cazare in zona Buzet.
Mic dejun. Pornim spre Parcul National Plitvice inscris pe lista Patrimoniului UNESCO,apoi parasim Dalmatia si ne indreptam spre Istria iar prima oprire va fi Rijeka. Dupa Rijeka, ne oprim si in frumosul orasel Pola. Este cel mai vechi si cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Cazare in zona Buzet.
Mic dejun. Pornim spre Parcul Nașional Plitvice inscris pe lista Patrimoniului UESCO, apoi părasim Dalmatia și ne îndreptăm spre Istria, iar prima oprire va fi Rijeka, ne oprim și în frumosul orășel Pola. Este cel mai vechi și cel mai maree oraș din regiunea istorică Istria. Cazare în zona Buzet.
Mic dejun. Mergem în orășelul Groznjan, un oraș medieval cu ziduri vechi, forturi, biserici și monumente. Părăsim Croația și ne îndreptăm spre Slovenia, cu o scurtă oprire în Portoroz, o stațiune balneară. Ne deplasăm spre Peștera Postojna, ce are o faună foarte variată cu creveți, miriapode și greieri de peșteră, dar marea atracție pentru turiști este o reptilă acvatică rară cu pielea asemănătoare cu cea umană. Plecăm spre Ljubljana, capitala Sloveniei. Cazare în Ljubljana.
Aici vizităm Castelul Ljubljana din secolul al XV-lea, Podul Triplu, a cărui arhitectură reunesete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Pornim spre Zagreb. Capitala, încadrată de Muntele Medvednica. Vizităm Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piața Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, Piața Centrală Zrinjevac. Plecăm spre Belgrad. Cazare la hotel în acest oraș.
După micul dejun, lăsăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Vom ajunge în țară în funcție de trafic, de formalitățile vamale și de condițiile meteorologice.
Durată: 8 zile (06.10-13.10)
Grup de persoane: 45
Locație: Croația
Evaluare:

Nu există recenzii

Lăsați o recenzie

  • Servicii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.