fbpx

Istanbul, Turcia

145€

Pachet Turistic 2019

Excursie 5 zile la Istanbul

Istanbul, Turcia

EXCURSIE 5 zile cu plecare din București

Date de plecare: 24/03; 06/04; 03/05; 05/09; 26/09
Excursia se realizeaza cu un grup minim de 45 de persoane.
Pentru un grup mai mic de 45 de persoane se va percepe un supliment de 10 euro/ persoana; in cazul in care grupul este mai mic de 35 de persoane pretul se recalculeaza.
Retarifarea se va achita doar in caz de nevoie, in ultimele 5 zile inainte de plecare, chiar daca inscrierea s-a facut la tarif promotional.
La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Servicii INCLUSE

transport cu autocar clasificat 3* in zile de 1,3 si 5;
3 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* în camere duble si triple;
ghid insotitor.

Servicii NEINCLUSE

asigurarea medicala (obligatorie);
transportul in Istanbul de la hotel la obiectivele turistice se va organiza contra cost la fata locului in zilele 2 si 4;
intrările la obiectivele turistice si croaziera pe Bosfor: Basilica Cisterna: 20 lire turcesti; Biserica Sf. Sofia: 40 lire turcesti; Palatul Topkapi (fara Haremul Sultanului): 40 lire turcesti; croaziera pe Bosfor: 15 lire turcesti.

Notă:
1. Pentru explicatii la obiective, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali (conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul oraselor, muzeelor, monumentelor etc, astfel ghizii romani vor putea oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar).
2. Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programului in cazul in care acest lucru este absolut necesar.

IMPORTANT!
1. Moneda utilizata in Istanbul este LIRA turceasca; NU SE FAC FOTOGRAFII in expozitiile din Palatul Topkapi. Unele obiective turistice pot fi in renovare partiala sau totala cu acces limitat pentru turisti.
2. La frontiera este obligatorie detinerea unui pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii.

Plecare din București la ora 21:00-Giurgiu-Ruse-Stara Zagora-Edirne-Istanbul. Sosire dimineață în Istanbul.
Istanbul - Vom vizita Moscheea Selimiye din Edirne inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Vom face un popas pentru a servi o cafea și a degusta specialități turcești după vizitarea moscheii la un butic local de lângă moschee. Vom călători spre Istanbul, durata transferului este de aproximativ 3 ore.
Tur pietonal unde se vizitează: Palatul Topkapi cu cele 4 curți interioare (cele mai importante obiective sunt : Sabia lui Ștefan cel Mare, Mâna Sfântului Ioan Botezătorul, Turbanul lui Iosif, Toiagul lui Moise, Sabia lui David) Moscheea Albastră, Coloana Încercuită ridicată pe locul forumului lui Constantin, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Șerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul, Catedrala Sf. Sofia, Basilica Cisterne. Scurt popas în Grand Bazar. Cazare în Istanbul.
Mic dejun. Deplasare la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (locul unde Maica Domnului i-a descoperit împăratului Leon Apa Tămăduitoare), apoi mergem la Biserica Românească cu hramul Sf. Muceniță Paraschevi, Sfinții Martiri Brancoveni și Sf. Arghira (ctitorie a Sf. Constantin Brâncoveanu, închinare la Sf. moaște ale Sf. Arghira și ale Sf. Nifon Patriarhul Constantinopolului) , vizităm Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, Patriarhia Ecumenică . Croazieră pe Bosfor, care desparte Marea Neagră de Marea Marmara. (aproximativ 90 -120 minute)-parcurgându-se un traseu interesant de pe malul European, până la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) și retur pe partea Asiatică. Se pot admira: Podul Galata și Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile Palatului Topkapi, Palatul Dolmabahce etc . Cazare în Istanbul.
Mic dejun. Opțional: Buyukada-Insula Prințului (include turul insulei cu trăsura și masa cu specific pescăresc). Insula Prințului face parte dintr-un lanț de nouă insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada și Kinaliada. Pe insulă vom face o plimbare cu trăsura pentru a admira străzile înguste, ticsite de tarabele
cu fructe și peste proaspăt. După-amiază timp liber pentru shopping într-unul din marile centre de cumpărături: Marele Bazar-cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte căutat de turiști, acoperind o suprafață de mărimea unui oraș. Aici se pot achiziționa articole de îmbrăcăminte, bijuterii, mirodenii etc. Cazare în Istanbul.
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Ruse - Stara Zagora - Giurgiu. În Edirne (maxim 1 oră) se vizitează orașul. Sosire în țară în funcție de trafic si de formalitățile vamale.
Durată: 5 zile
Grup de persoane: 45
Locație: Turcia
Evaluare:

    Nu există recenzii

    Lăsați o recenzie

    • Servicii

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.