PELERINAJ 1 ZI DE BOBOTEAZĂ
Plecare: 06.01.2025
Ziua 1 : Plecare din Bucuresti de la baza dealului Patriarhiei la ora 07:30 pe ruta Bucuresti –Ploiesti – Manastirea Ghighiu. Vom participa la Sfânta Liturghie la manastirea Ghighiu. Ridicata acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codrii ai Vlasiei, manastirea atrage credinciosi din toata tara. Aici se află o vestită icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului denumita Sirianca, datată din secolul al XVI-lea, dăruită în anul 1958 de episcopul Vasile Samaha de Sergiopolis, din Siria.. Tot aici se afla si un izvor de apa tamaduitor. Tradiţia spune că în spatele Mănăstirii Ghighiu, încă din vechime, era un izvor tămăduitor, cu o apă rece şi bogată, care a ţâşnit chiar pe locul unde s-ar fi arătat Maica Domnului, poruncind logofătului Coresi să ridice mănăstirea. Acest lucru a fost dovedit în timp, prin mărturiile oamenilor care au băut această apă cu credinţă şi s-au vindecat de diferite boli. Dupa terminarea slujbei ne vom indrepta spre manastirea Turnu. Manastirea este aşezată pe vatra unei străvechi aşezări omeneşti ce are peste două milenii de existenţă continuă. Aici s-au descoperit ruinele unui sat dacic şi, în imediata lui apropiere, ruinele unei terme dintr-un castru roman. Prima menţionare a Târgşorului ca localitate apare într-un hrisov din 6 august 1413 dat de Voievodul Mircea cel Bătrân ce cuprinde acordarea unor privilegii domneşti negustorilor. Ne vom inchina in manastire si pe urma ne vom continua drumul spre Mănăstirea Ţigăneşti . Cel mai vechi document identificat până acum cu privire la Mănăstirea Ţigăneşti datează de la 1 august 1776, din vremea primei domnii a lui Alexandru Ipsilanti. Este vorba de un act de vânzare a lui Paraschiv Căplescu, prin care moşia Ţigăneşti din districtul Ilfov, este dată spre vânzare „sfinţiei sale părintele Hrisant egumenul”.
Acest act care oferea loc de mănăstire unui egumen atestă faptul că la acea dată exista deja aici o aşezare monahală, cel mai probabil un schit, locul fiind atunci propriu vieţuirii sihăstreşti.
Până la anul 1780 schitul a fost locuit de monahi. Din anul 1805, începând cu data de 7 iunie a acelui an, din iniţiativa Mitropolitului Dositei, la Ţigăneşti sunt aduse monahii de la schiturile Turbaţi-Ilfov (de lângă Snagov) şi Hagi Dima (Schitul Maicilor, din Bucureşti), iar călugării se mută la Mănăstirea Căldăruşani. Plecare catre Bucuresti, sosire in functie de trafic si conditiile meteo in jurul orei 19.00.
Servicii incluse:
Servicii neincluse:
Plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Modalitati de plata: cash in agentiile bancare, in agentie sau prin transfer bancar . Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Grup minim: 30 persoane.
Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani achita 65% din tarif (51lei)
Copiii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (67 lei)
Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.
NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului in cazul in care nu achita nimeni locuri preferentiale.
TELEFON: 0712 600 787