PELERINAJ DE O ZI LA
MĂNĂSTIRILE DIN NORDUL BUCUREȘTILOR
Plecări: 26.01/23.02./06.04.2025
Ziua 1 : Plecare din Bucuresti de la baza dealului Patriarhiei la ora 07:00 pe ruta Bucuresti – Cernica. Vom vizita Manastirea Cernica, un locas de cult ortodox cu o istorie bogata, datand din secolul al XVII-lea. Asezata intr-un cadru natural linistit, inconjurata de padure si de lacurile Cernica, manastirea ofera un spatiu de reculegere si rugaciune. Este cunoscuta pentru arhitectura sa bizantina, frescele impresionante si mormintele unor personalitati de seama ale culturii romanesti. Manastirea adaposteste si o colectie valoroasa de carti si obiecte de cult, fiind un important centru monahal si spiritual al Romaniei. De aici ne vom indrepta spre Manastirea Pasarea, fondata in secolul XIX langa Bucuresti, este un locas de maici cunoscut pentru linistea si frumusetea sa. Situata pe malul unui lac, manastirea are o biserica in stil bizantin, fresce deosebite si o valoroasa colectie de obiecte de cult. Drumul nostru continua spre Manastirea Caldarusani. Aşezată în mijlocul peninsulei ce se avântă îndrăzneţ în apele lacului Căldăruşani şi înconjurată de renumitul codru al Vlăsiei, altădată loc de refugiu al haiducilor şi băjenarilor, Mănăstirea Căldăruşani îşi trage numele de la configuraţia terenului ce seamănă cu o căldăruşă. Numele îi apare menţionat pentru prima dată într-un hrisov din 4 decembrie 1593, emis de cancelaria lui Mihai Viteazul şi face referire la un sat ce exista aici. Pe urma vom ajunge la Manastirea Snagov. Mănăstirea a fost ridicată pe o insulă din partea nordică a lacului Snagov. Lacașul de cult este atestat documentar inca de pe vremea domnitorului Mircea cel Batran. Manastirea este legata insa de numele domnitorului Vlad Tepes, a carui piatra de mormant se afla in interiorul bisericii, in fata altarului.
De aici vom poposi la Manastirea Tiganesti. Sub numele de „Tiganesti”, manastirea este amintita in hrisoavele domnesti de danii ale domnitorului Moruzi (1793), Caragea (1813) si Dimitrie Ghica Voievod (1824).
Biserica manastirii dateaza de mai bine de doua sute de ani, insa vatra monahala de la Tiganesti este cu mult mai veche, obstile monahale din Manastirea Caldarusani si Schitul Maicilor zidind actuala biserica pe locul unui mai vechi schit de calugari.
Ultimul obiectiv al pelerinajului nostru va fi Manastirea Pissiota. Fondata de inginerul Nicolae Pissiota in 1928, acest schit macedonean este cunoscut pentru hramul „Nasterea Maicii Domnului” si arhitectura sa remarcabila. A fost sfintit in prezenta unor inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane si atrage credinciosi din intreaga zona. Sosire în București în cursul serii, în funcție de condițiile de trafic.
Pretul include:
– transport autocar;
– ghid de turism atestat
Prețul nu include:
-intrarile la obiectivele turistice
-cheltuieli personale
-Alte servicii ce nu se regăsesc la prețul include
Plata integrala in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Modalitati de plata: cash in agentiile bancare, in agentie sau prin transfer bancar . Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.
Grup minim: 45 persoane.
Tarife copii: Copiii pana la 5 ani achita 65% din tarif (75 lei) Copiii cu varste 5 ani – 12 ani achita 85% din tarif (98 lei) Copiii cu varsta peste 12 ani achita pret intreg.
NOTA: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului .
TELEFON: 0712 600 787