fbpx

PELERINAJ MĂNĂSTIRI VÂLCENE,

ȚARA HAȚEGULUI ȘI DEFILEUL JIULUI

31.07-03.08.2025

 

 

ZIUA I: PIATRA NEAMȚ – MĂNĂSTIREA CORNETU – MĂNĂSTIREA COZIA – MĂNĂSTIREA OSTROV –  RÂMNICU VÂLCEA ( aprox. 400 km)

Pe Drumul Istoriei și Spiritualității 

La ora 05:00, din fața Hotelului “Ceahlău” din Piatra Neamț, ne pornim la drum, cu inima plină de dorința de a explora locuri sacre și pline de istorie. Drumul ne va duce prin Valea Oltului, pe o rută ce ne va dezvălui peisaje spectaculoase, iar în fiecare colț de natură vom simți cum străbunii noștri încă veghează asupra acestor locuri. Prima oprire este la Mănăstirea Cornetu, un loc cu o semnificație aparte. Aici, simțim cum timpul se oprește, iar liniștea ne învăluie într-o atmosferă plină de respect pentru tradițiile românești. Este singura mănăstire din lume pe sub care trece un tunel de cale ferată, un simbol al rezistenței și al legăturii omului cu natura. Mănăstirea Cozia, „minunea Evului Mediu românesc”, ne va întâmpina cu frumusețea sa impresionantă. Ctitorie a Voievodului Mircea cel Bătrân, este un loc încărcat de istorie, unde simțim cum fiecare piatră vorbește despre jertfele și trudă strămoșilor noștri. Aici, în liniștea mănăstirii, vom simți o conexiune profundă cu trecutul nostru. Dacă timpul ne va îngădui, vom merge și la Schitul Ostrov din Călimănești, un loc cu o încărcătură spirituală deosebită, cunoscut pentru icoana făcătoare de minuni. Aici, în mijlocul apei și al naturii, vom descoperi un refugiu de pace, un loc în care fiecare pas ne adâncește în recunoștință și smerenie. În final, după o zi de neuitat, vom ajunge la hotelul nostru din Râmnicu Vâlcea, obosiți dar cu inimile pline de lumină și mulțumire pentru darul acestei călătorii.

Cazare la hotel/pensiune 3* zona Râmnicu Vâlcea.

 

ZIUA II:   RÂMNICU VÂLCEA- MĂNĂSTIREA GOVORA –  MĂNĂSTIREA DINTR-UN LEMN  – MĂNĂSTIREA BISTRIȚA VÂLCEANĂ –  PEȘTERA SFÂNTULUI GRIGORE DECAPOLITUL- MĂNĂSTIREA HOREZU – MĂNĂSTIREA POLOVRAGI – TÂRGU JIU ( aprox. 200 km)

Pătrundem în Inima Olteniei – Întâlniri cu Istoria și Spiritualitatea

După un mic dejun îmbietor, începem această zi plină de descoperiri spirituale și istorice. Prima oprire este la Mănăstirea Govora, unde vom fi întâmpinați de fresca unică „Maica Domnului cu aripi de vultur şi Sfântul Acoperământ”, o lucrare de o frumusețe rară, dar și de o însemnătate deosebită în istoria tiparului românesc, fiind gazda primei tipărituri în limba română. În continuare, vom vizita Biserica dintr-un lemn, un adevărat fenomen al naturii, născută dintr-un trunchi de copac. Aici, vom afla povestea minunată a unui călugăr care a descoperit icoana Maicii Domnului într-o scorbură de stejar, iar restul legendei ne va fi spus chiar la fața locului, într-o atmosferă de taină. Drumul ne va purta apoi către Mănăstirea Bistrița, un leagăn al civilizației și un muzeu de carte veche, locul în care a funcționat unul dintre cele mai vechi tipare din Ţara Românească. Aici, vom respira aerul unei istorii ce ne leagă de începuturile tiparului românesc și vom înțelege mai bine cum cultura s-a născut și a înflorit în aceste locuri sfinte. Următorul popas este Peștera Liliecilor, un loc deosebit, unde vom păși pe un traseu mai accidentat, de aproximativ 45 de minute, dar cu atât mai fascinant. Aici, au fost ascunse moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, iar Biserica Îngerilor este locul unde divinitatea pare să se apropie cu fiecare pas. Mănăstirea Horezu, un simbol al artei brâncovenești, ne va dezvălui măreția sa. Aici, vom învăța despre viața și moartea lui Constantin Brâncoveanu, un martir al neamului românesc, care a lăsat în urmă o capodoperă arhitecturală ce atrage admirarea tuturor celor care pătrund pe acest tărâm sacru. Mănăstirea Horezu, cu stilul său unic, este considerată una dintre cele mai frumoase din România. Ziua se va încheia cu o vizită la Mănăstirea Polovragi, un loc cu o vechime de 500 de ani, remarcabil prin pictura sa unică din pridvor, care înfățișează mănăstirile de la Sfântul Munte Athos. Această mănăstire este unică în țară, iar frumusețea și liniștea locului ne vor învălui într-o pace desăvârșită. La finalul unei zile de neuitat, vom ajunge la pensiunea sau hotelul nostru de 3* din zona Târgu Jiu, unde ne vom odihni și ne vom pregăti pentru următoarea etapă a călătoriei noastre spirituale. Cazare pensiune/hotel; 3* zona Târgu. Jiu.

 

ZIUA III: TARGU JIU – PARCUL CONSTANTIN BRÂNCUȘI – MĂNĂSTIREA LAINICI – BISERICA SÂNTĂMĂRIA ORLEA – MĂNĂSTIREA PRISLOP – GRĂDINA DE LA BANPOTOC I GIARDINI DI ZOE- ALBA IULIA (aprox. 250 km)

Pe Urmele Marelui Brâncuși și ale Spiritualității Muntelui

După un mic dejun energizant, pornim în călătoria de astăzi cu un loc deosebit: Parcul Constantin Brâncuși, o adevărată galerie de artă în aer liber, unde întâlnim capodopere ale celui mai mare sculptor al vremurilor noastre. Vom rătăci printre Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, simboluri ale iubirii și liniștei, iar la ieșirea din oraș, vom înălța privirea spre Coloana Infinitului, un semn al continuității și al căutării fără sfârșit. Continuăm călătoria traversând Defileul Jiului, pe care îl admirăm cu fiecare viraj, ajungând la Mănăstirea Lainici, considerată „mireasa” văii Jiului. Construită la începutul secolului al XIX-lea, această mănăstire ne va întâmpina cu liniștea sa, un loc perfect pentru rugăciune și meditație. Următoarea oprire este în Țara Hațegului, unde vom vizita Biserica cnejilor din Sântămăria-Orlea, o biserică cu o istorie deosebită, odinioară catolică, ce se numără printre cele mai vechi biserici din spațiul românesc. De aici, vom simți cum trecutul și prezentul se împletesc într-o armonie desăvârșită. Apoi, vom ajunge la Mănăstirea Prislop, un loc de o mare încărcătură spirituală. Aici, istoria de șase secole se simte la fiecare pas, iar în liniștea muntelui, vom afla despre zilele bune și mai puțin bune ale acestei mănăstiri, care a rezistat în fața vremurilor. Locul unde părintele Arsenie Boca își doarme somnul de veci este cu adevărat sacru, iar atmosfera de liniște și pace ne va învălui complet. În final, vom vizita „I Giardini di Zoe”, un loc unic, creat cu pasiune și dăruire, care ne va arăta că acolo unde există iubire pentru frumos, nu poate ieși decât ceva măreț. Acest loc ne va rămâne în suflet, ca o amintire vie a frumuseții și armoniei. Ziua se încheie cu o seară de odihnă, pregătindu-ne pentru următoarea etapă a călătoriei noastre. Cazare pensiune/hotel; 3* zona Alba Iulia.

 

ZIUA IV: ALBA IULIA – MĂNĂSTIREA IZVORUL MUREȘULUI – PIATRA NEAMȚ (aprox. 300 km) 

Întoarcere cu Inima Plină de Mângâiere și Mândrie

După un mic dejun energizant, ziua începe cu o vizită la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, simbol al unității noastre creștine și românești. Aici, în acest loc sacru, s-a consfințit actul istoric de la 1 Decembrie 1918, când, prin voința poporului român, s-a făcut România Mare. Ne vom înălța privirile spre această catedrală monumentală, iar apoi vom porni într-un tur pietonal al Cetății Alba Carolina, cea mai valoroasă fortificație bastionară din sud-estul Europei. Vom descoperi timp de două ore cele mai reprezentative obiective ale cetății, fiecare colț fiind încărcat cu istorie și mândrie națională. Continuăm călătoria către Mănăstirea Izvorul Mureșului, locul pe care mulți îl consideră „Raiul cel pământesc”. Așezată la poalele Hășmașului Mare, între cele două râuri frați, Mureșul și Oltul, mănăstirea este un spațiu geografic sacru, unde credința și nevoința se împletesc într-o armonie deosebită. Aici, simțim cum Dumnezeu a ales să se nevoiască românii din aceste locuri, iar adevărul divin pare să fie trăit mai viu ca nicăieri altundeva. După o zi încărcată de spiritualitate și învățătură, ne îndreptăm spre casă, unde vom ajunge în cursul serii, în funcție de condițiile meteo și de trafic. Mulțumim din suflet tuturor turiștilor care ne-au însoțit pe acest drum minunat!

 

PREȚ: 995 ron/pers./în cameră dublă
 

Servicii incluse:  

– transport cu autocar clasificat pentru curse internaționale

– 3  nopți  cazare cu mic dejun  inclus la Hoteluri/pensiuni 3* ; Vegetarienii sunt rugați să anunțe din timp ce vor să servească;

– ghid de turism atestat;


Servicii neincluse:

-Intrările la obiectivele turistice și ghizii locali ;tot ceea ce nu este menționat la rubrica “ servicii incluse”    , taxa de statiune / locală  

Tarifele la obiectivele turistice și excursiile cu barca pot suferi modificări în funcție de sezonul turistic, sumele  se plătesc la fata locului.

Informații suplimentare:

-Supliment single: 750 lei ;  Avans minim 30% în termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 30 zile înainte de plecare; distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup;

-ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;-este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plangere la organele competente; efectuarea plății, parțială sau integrală a oricărei sume prin intermediul bancar / cash reprezintă acceptarea pe deplin a termenilor și condițiilor prevăzute în contractul de prestări servicii turistice.Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Aceasta este o excursie, care are în program și drumeții montane.Obligatoriu echipament de drumeție!! Toate traseele sunt de dificultate ușoară. Acest program este recomandat persoanelor sociabile, dornice de mișcare, vesele și gata oricand de petrecere.

Nota: Locurile în autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta, în ordinea achitării avansului.          

ATENȚIE:    în cazul nerealizarii minimului de participanti mentionat în program, agenția își rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii în alt program similar. 


CONDIȚII PENTRU ANULAREA EXCURSIEI/PELERINAJULUI, PENALIZĂRI

În cazul în care călătorul renunță din vina sa la pachetul de servicii de călătorie, el datorează agenției penalizări după cum urmează:

  1. a)   20% dacă anularea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

  2. b)   50% dacă anularea se face în intervalul 16-30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

  3. c)   100% dacă anularea se face:-nu se prezinta la program;  -într-un interval mai mic de 16 zile calendaristice înainte de data plecării (ori în ziua plecării).


* Grup minim 30 persoane(acceptăm și tichete de vacanță)

*În cazul nerealizarii grupului minim de 30 de pasageri tariful excursiei se va recalcula.

* În cazul în care apar modificări legislative, prețurile vor fi actualizate *Debarcarea pasagerilor va fi în același loc de unde a avut loc îmbarcarea. Agenția nu este răspunzătoare pentru întârzieri în trafic pe traseul stabilit, accidente, blocaje, lucrări ale drumurilor și intarzieri care sunt independente de organizarea excursiei.

 

 AGENȚIA DE TURISM IMPERIAL TRAVEL

PIATRA NEAMȚ: 0755 162 958 / 0770 447 066